Besloten ruimtes, containers of schepen kunnen vól schadelijke dampen en gassen zitten. Deze gassen zijn soms niet te zien of te ruiken, maar vormen wel een groot gevaar voor onze gezondheid. Daarom is het verstandig om eerst een gasmeting te laten doen, alvorens de risicovolle ruimte betreden wordt. Maar wanneer is een gasmeting eigenlijk nodig?

Veilige werkplaats
Als werkgever ben je verplicht om je medewerkers een veilige werkplek aan te bieden. Dan kan zo’n container vol gevaarlijke gassen natuurlijk behoorlijk risicovol zijn. Om deze reden moet er eerst een gasmeting uitgevoerd worden. Tijdens zo’n gasmeting meten wij de hoeveelheid gassen in de ruimten met gasmeetapparatuur en gasmeetbuisjes. Pas als alles veilig is, mogen jouw medewerkers hun werkzaamheden in zo’n ruimte uitvoeren.

Het waarborgen van veiligheid
Wanneer wij een gasmeting uitvoeren, controleren wij de waarden van bepaalde stoffen in een container of gesloten ruimte. Deze waarden mogen de grenswaarden niet overschrijden. In Nederland zijn de grenswaarden wettelijk vastgesteld door de Sociaal Economische Raad (SER). Aan de hand van grenswaarden kunnen wij zoveel mogelijk risico’s op gezondheidsschade, op lange- én korte termijn, uitstellen. En hiermee de veiligheid van jou én jouw medewerkers waarborgen.

Verklaring van gasmeting
Hebben wij een gasmeting uitgevoerd, dan kom je natuurlijk niet met lege handen te staan. Een gasvrijverklaring is een certificaat die verklaard dat de desbetreffende container veilig is beoordeeld. Wanneer er te hoge concentraties in de container zijn gevonden, ontvang je een rapport gasmeting. Alle gemeten resultaten staan in dit rapport vermeld. Daarnaast moet de container ontgast worden. Lees hier meer over het ontgassen van een container.

Specialisten in het vak
Onze specialisten weten alles van het uitvoeren van gasmetingen. Zij beschikken over het diploma ‘’gasmeetdeskundige’’, maar zijn daarnaast ook uitgebreid in de praktijk ingewerkt. Doordat wij deze garantie bieden, weet jij zeker dat een gasmeting deskundig wordt uitgevoerd en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Meer weten over gasmetingen of een afspraak maken?

Neem contact met ons op.