Eurosafe

Brandwacht huren

Op sommige locaties worden er specifieke eisen gesteld bij brandveiligheid, brandpreventie en brandbestrijding. Eurosafe ontzorgt jou met het leveren van brandwachten. 

Wat is een brandwacht?

Een brandwacht houdt preventief toezicht en treedt representatief op bij calamiteiten. Dit doen we bij risicovolle werkzaamheden of op locaties waar brandgevaar is. Een brandwacht kan worden ingezet voor verschillende branches. Denk aan kantoren, de metaalindustrie, zorginstellingen, brandweerkorpsen en de brandweer. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Inhuren van een brandwacht

Eurosafe biedt diverse services aan op het gebied van brandwachten. Onze medewerkers zijn gecertificeerd en getraind voor elke situatie. Het uitvoeren van eventuele reddingen met levensreddend handelen hoort daarbij. 

Het is mogelijk een industriële brandwacht, een Rijksgediplomeerde brandwacht of een manschap in te huren. Neem contact met ons op. Dan kunnen we kijken wat er nodig is voor jouw situatie. 

Wil je gebruik maken van een brandwacht? Dan voeren we de volgende acties uit: 

  • We brengen de behoefte van jouw situatie in kaart. Het doel en de risico's worden besproken. 

  • We plannen onze brandwachten in voor het juiste tijdstip en de juiste locatie. 

  • Op locatie worden de specifieke wensen nogmaals besproken. 

  • Tijdens de werkzaamheden houdt de brandwacht toezicht. En staat deze klaar voor een eventuele redding. 

Voor elke situatie een oplossing

Wij bieden de volgende mogelijkheden om een brandwacht op de goede locatie in te zetten:
 

Brandwacht in de metaalindustrie 
Risico op brand bij heet- of laswerkzaamheden is groot. Hiervoor kan Eurosafe een brandwacht of heetwerkwacht inhuren. Dit is uit te breiden met supervisors en aanvullende materialen. Denk aan een AED, gasdetectie, brandcard of onafhankelijke ademlucht. Aanvullend kunnen wij gasmeting verrichten, kleine blusmiddelen leveren en bedrijfshulpverlening bieden. 

Brandwacht in kantoren of (zorg)instellingen 
De brandweer stelt eisen op het gebied van brandveiligheid. Denk aan de detectie van rook en brand. Wanneer dit niet aanwezig is, dan is een brandwacht vereist. Naast de brandweer, moet er ook voldoende brandveiligheid aanwezig zijn van de verzekeraar.

Brandwacht bij dakwerkzaamheden 
Ook op het dak kunnen brandgevaarlijke situaties ontstaan. Zoals bij het repareren van bitumen daken met open vuur. Wij zorgen voor toezicht, brandveiligheidsmateriaal en brandblussers. Hierdoor worden grote gevolgen beperkt.

Brandwachtpersoneel bij brandweerkorpsen of de brandweer 
Bij sommige organisaties heb je een bedrijfsbrandweer op locatie. Dan kan een bedrijf vallen onder ''Besluit Risico's Zware Ongevallen''. Dit wordt toegewezen bij te grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen. Eurosafe kan daarvoor manschappen leveren. Zoals brandweermannen, brandweerchauffeurs en bevelvoerders om bedrijfsbrandweer of brandweerkorpsen te ondersteunen. Ons brandweerpersoneel is repressief, PPMO gekeurd en IFV opgeleid. 

Bel, mail en volg ons

Bel ons

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00.
+31 (0) 38 467 19 10

Stuur een e-mail

We doen ons best binnen 1 werkdag te antwoorden.
info@eurosafe.eu

Bekijk onze socials

Vind en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.
Volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte

Meer nieuws, meer kennis, meer veiligheid. Schrijf je in voor de Eurosafe Nieuwsbrief en je krijgt elk kwartaal meer van alles.