Lassen, slijpen, branden of boren: bij heet- of laswerkzaamheden aan installaties, machines of gebouwen ligt brandgevaar altijd op de loer. Hoe zorg je er als werkgever voor dat jouw medewerkers aan het einde van de dag weer veilig naar huis keren? Het antwoord is simpel: door het inzetten van een industriële brandwacht. Wij vertellen je meer.

Brandveiligheid in de industrie

Bij werkzaamheden zoals branden, slijpen en lassen, ook wel ‘heetwerkzaamheden’ genoemd, is een industrieel brandwacht verplicht. De kerntaak van een industrieel brandwacht is het bewaken van de brandveiligheid én het voorkomen van brand. Een brandwacht zorgt ervoor dat er veilig gewerkt wordt, daarom houdt hij of zij toezicht of er gewerkt wordt volgens de geldende veiligheidsrichtlijnen. In sommige gevallen kan een brandwacht gasmetingen verrichten en handelen bij calamiteiten of noodsituaties.

Hoe regel ik een industriële brandwacht?

Het regelen van een brandwacht is heel eenvoudig. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, waardoor je op ieder moment van de dag een brandwacht kunt huren. Liever eerst advies inwinnen? Ook hiervoor kun je bij ons terecht.